Knjige

Spisak knjiga koje će vam puno pomoći ako se odlučite za ulaganje u pojedinačne akcije.

Knjige nisu poređane ni po kom kriterijumu.

Kvalitet sadržaja neke knjige je subjektivna ocena. Ovo su knjige koje su po mom mišljenju vredne čitanja ali to ne znači da će se i vama dopasti.

Knjige označene sa simbolom su prevedene na srpski jezik. Simbol sadrži link do knjige. Kliknite.

Ako ste pročitali neku knjigu koja nije na ovoj listi a smatrate da je interesantna bio bih vam zahvalan ako pošaljete mail na info@dividenda.rs sa naslovom knjige.

Ova knjiga treba da bude obavezna za sve one koji žele ulagati u indeksne fondove:

Spisak knjiga u čijem fokusu je berza:

Spisak knjiga koje nisu striktno povezane sa berzom ali su po mom mišljenju važne za razumevanje sveta oko nas a samim tim u velikoj meri utiču na rezultate investiranja i kvalitet života:

Shareholder Letters

Berkshire Hathaway Inc. – Warren Buffet, Charlie Munger

– u knjizi Berkshire Hathaway Letters To Shareholders 1965-2012  imate pisma od 1965. godine ali nećete ništa propustiti ako krenete sa čitanjem od 1977. godine

Nomad Investment Partnership

Run by Nicholas Sleep and Qais Zakaria between 2001 and 2013, the partnership yielded a total return of 921.1% after performance fees for investors during this period. That works out at 18.4% per annum.

YouTube Channels

NEWSLETTER PRIJAVA

Svoju prijavu možete da opozovete u svakom trenutku. Link za odjavu možete naći na kraju svakog newslettera ili pišite na info@dividenda.rs

"You can’t be a good value investor without being an independent thinker - you’re seeing valuations that the market is not appreciating. But it’s critical that you understand why the market isn’t seeing the value."Joel Greenblatt

Dividend Growth Investing Strategy

Cilj mi je da moje investicije iz godine u godinu donose stabilne, izračunljive, konstantno rastuće prihode, pritom da kontrolu nad ušteđevinom držim u svojim rukama i da sam snosim odgovornost za svoje odluke. Predvidivost je važnija za mene od ekstra prihoda.

Mojim očekivanjima savršeno odgovara da najbolje, najveće i najstabilnije svetske kompanije isplaćuju deo svojih dobitaka u vidu dividendi na moj račun. Pritom se ne očekuje da ja upravljam ovim kompanijama, već to umesto mene čine najbolji svetski menadžeri. Deluje mi sigurnim kao beton da 30 – 40 ovakvih kompanija konstantno šalju na moj račun sve više i više novca. Sa ovakvim modelom iza svojih leđa mogu mirno i bezbrižno da spavam.