Knjige

Shareholder Letters

Berkshire Hathaway Inc. – Warren Buffet, Charlie Munger

– u knjizi Berkshire Hathaway Letters To Shareholders 1965-2012  imate pisma od 1965. godine ali nećete ništa propustiti ako krenete sa čitanjem od 1977. godine

Nomad Investment Partnership

Run by Nicholas Sleep and Qais Zakaria between 2001 and 2013, the partnership yielded a total return of 921.1% after performance fees for investors during this period. That works out at 18.4% per annum.

YouTube Channels

Prijavom na newsletter dobijaćete obaveštenja o novim člancima na blogu.

NEWSLETTER PRIJAVA

Svoju prijavu možete da opozovete u svakom trenutku. Link za odjavu možete naći na kraju svakog newslettera ili pišite na info@dividenda.rs

"This time is different."Sir John Templeton

Dividend Growth Investing Strategy

Cilj mi je da moje investicije iz godine u godinu donose stabilne, izračunljive, konstantno rastuće prihode, pritom da kontrolu nad ušteđevinom držim u svojim rukama i da sam snosim odgovornost za svoje odluke. Predvidivost je važnija za mene od ekstra prihoda.

Mojim očekivanjima savršeno odgovara da najbolje, najveće i najstabilnije svetske kompanije isplaćuju deo svojih dobitaka u vidu dividendi na moj račun. Pritom se ne očekuje da ja upravljam ovim kompanijama, već to umesto mene čine najbolji svetski menadžeri. Deluje mi sigurnim kao beton da 30 – 40 ovakvih kompanija konstantno šalju na moj račun sve više i više novca. Sa ovakvim modelom iza svojih leđa mogu mirno i bezbrižno da spavam.